Poniedziałek
Pierwsze śniadanie:
płatki kasza manna na mleku, bułeczka paryska z masłem, dżemem truskawkowym, marchewka, woda.
ALERGENY:
mleko krowie, gluten.
Drugie śniadanie:
arbuz, gruszka, flipsy, herbata owocowa
ALERGENY:
brak.
Obiad:
zupa brokułowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki, marchewka).
ALERGENY:
brak.
Drugie danie:
pierogi z mięsem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką.
ALERGENY:
gluten, jajko.
Podwieczorek:
gruszka, śliwka, jabłko, herbata truskawkowa.
ALERGENY:
brak.
Wtorek
Pierwsze śniadanie:
pieczywo razowe, pszenne z masłem, szynka biała, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor, herbata malinowa, kalarepa.
ALERGENY:
mleko krowie, gluten.
Drugie śniadanie:
kisiel truskawkowy, jabłko, woda.
ALERGENY:
brak.
Obiad:
barszcz biały (wywar drobiowy, włoszczyzna, zakwas, ziemniaki, marchewka, śmietana).
ALERGENY:
gluten, mleko krowie.
Drugie danie:
Pierś z kurczaka w sosie greckim z tartymi jarzynami, ryż.
ALERGENY:
gluten.
Podwieczorek:
kalarepa, marchewka, woda.
ALERGENY:
brak.
Środa
Pierwsze śniadanie:
pieczywo pszenne, z masłem, twarożek z rzodkiewką, pomidor, ogórek świeży, kawa inka na mleku, woda, marchewka.
ALERGENY:
mleko krowie, gluten.
Drugie śniadanie:
budyń z owocami suszonymi, woda.
ALERGENY:
mleko krowie.
Obiad:
zupa pomidorowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron z pszenicy DURUM, marchewka, natka, śmietana).
ALERGENY:
gluten, mleko krowie.
Drugie danie:
nugetsy z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i pora z jogurtem naturalnym.
ALERGENY:
gluten, jajko.
Podwieczorek:
arbuz, jabłko, kanapka z warzywami – pomidor, papryka, ogórek kiszony woda.
ALERGENY:
gluten.
Czwartek
Pierwsze śniadanie:
pieczywo razowe, pszenne z masłem, polędwica, jajko gotowane, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kalarepa herbata lipowa, woda.
ALERGENY:
mleko krowie, gluten.
Drugie śniadanie:
rogal maślany, kakao na mleku, woda.
ALERGENY:
mleko krowie.
Obiad:
zupa koperkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, marchewka, śmietana).
ALERGENY:
gluten, mleko krowie.
Drugie danie:
pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza gryczana, Ogórek kiszony.
ALERGENY:
gluten.
Podwieczorek:
papryka, marchew, śliwka, kalarepa, herbata miętowa.
ALERGENY:
brak.
Piątek
Pierwsze śniadanie:
płatki musli na mleku, kanapka z miodem, marchewka, woda.
ALERGENY:
mleko krowie, gluten.
Drugie śniadanie:
krążek ryżowy z musem jabłkowym, arbuz, woda.
ALERGENY:
brak.
Obiad:
barszcz czerwony (wywar drobiowy, włoszczyzna, tarte buraki, ziemniaki, marchewka, śmietana).
ALERGENY:
gluten, mleko krowie.
Drugie danie:
paluszki rybne z fileta dorsza, ziemniaki, surówka colesław.
ALERGENY:
gluten, ryba.
Podwieczorek:
ciasto
ALERGENY:
gluten, mleko krowie, jaja kurze.