JADŁOSPIS

Zdrowo jemy - zdrowo rośniemy

Poniedziałek

Pierwsze śniadanie:

płatki kasza manna na mleku, bułeczka paryska z masłem, dżemem truskawkowym, marchewka, woda.

ALERGENY:

mleko krowie, gluten.

Drugie śniadanie:

arbuz, gruszka, flipsy, herbata owocowa

ALERGENY:

brak.

Obiad:

zupa brokułowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki, marchewka).

ALERGENY:

brak.

Drugie danie:

pierogi z mięsem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

ALERGENY:

gluten, jajko.

Podwieczorek:

gruszka, śliwka, jabłko, herbata truskawkowa.

ALERGENY:

brak.

Wtorek

Pierwsze śniadanie:

pieczywo razowe, pszenne z masłem, szynka biała, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor, herbata malinowa, kalarepa.

ALERGENY:

mleko krowie, gluten.

Drugie śniadanie:

kisiel truskawkowy, jabłko, woda.

ALERGENY:

brak.

Obiad:

barszcz biały (wywar drobiowy, włoszczyzna, zakwas, ziemniaki, marchewka, śmietana).

ALERGENY:

gluten, mleko krowie.

Drugie danie:

Pierś z kurczaka w sosie greckim z tartymi jarzynami, ryż.

ALERGENY:

gluten.

Podwieczorek:

kalarepa, marchewka, woda.

ALERGENY:

brak.

Środa

Pierwsze śniadanie:

pieczywo pszenne, z masłem, twarożek z rzodkiewką, pomidor, ogórek świeży, kawa inka na mleku, woda, marchewka.

ALERGENY:

mleko krowie, gluten.

Drugie śniadanie:

budyń z owocami suszonymi, woda.

ALERGENY:

mleko krowie.

Obiad:

zupa pomidorowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron z pszenicy DURUM, marchewka, natka, śmietana).

ALERGENY:

gluten, mleko krowie.

Drugie danie:

nugetsy z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i pora z jogurtem naturalnym.

ALERGENY:

gluten, jajko.

Podwieczorek:

arbuz, jabłko, kanapka z warzywami – pomidor, papryka, ogórek kiszony woda.

ALERGENY:

gluten.

Czwartek

Pierwsze śniadanie:

pieczywo razowe, pszenne z masłem, polędwica, jajko gotowane, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kalarepa herbata lipowa, woda.

ALERGENY:

mleko krowie, gluten.

Drugie śniadanie:

rogal maślany, kakao na mleku, woda.

ALERGENY:

mleko krowie.

Obiad:

zupa koperkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, marchewka, śmietana).

ALERGENY:

gluten, mleko krowie.

Drugie danie:

pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza gryczana, Ogórek kiszony.

ALERGENY:

gluten.

Podwieczorek:

papryka, marchew, śliwka, kalarepa, herbata miętowa.

ALERGENY:

brak.

Piątek

Pierwsze śniadanie:

płatki musli na mleku, kanapka z miodem, marchewka, woda.

ALERGENY:

mleko krowie, gluten.

Drugie śniadanie:

krążek ryżowy z musem jabłkowym, arbuz, woda.

ALERGENY:

brak.

Obiad:

barszcz czerwony (wywar drobiowy, włoszczyzna, tarte buraki, ziemniaki, marchewka, śmietana).

ALERGENY:

gluten, mleko krowie.

Drugie danie:

paluszki rybne z fileta dorsza, ziemniaki, surówka colesław.

ALERGENY:

gluten, ryba.

Podwieczorek:

ciasto

ALERGENY:

gluten, mleko krowie, jaja kurze.